Krem z końcówek zielonych szparagów z migdałami i miętą

Krem z końcówek zielonych szparagów z migdałami i miętą

Krem z końcówek zielonych szparagów z migdałami i miętą

Sezon na szparagi jeszcze trwa i wszyscy zachwycamy się tymi smukłymi skarbami wiosny w kolorze nadziei i kości słoniowej :) Piękne, zgrabne i powabne lądują na naszych talerzach w przeróżnych kombinacjach, najpiękniej wyeksponowane. Ale co z obierkami i twardymi ogonkami szparagów, które odcinamy przyrządzając te wszystkie szparagowe pyszności? Często wyrzucamy je do kosza, a przecież one także są pełne wiosennego smaku! I właśnie o tym śpiewa moja dzisiejsza zupa w kremowych uniesieniach zieleni :) Końcówki zi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, zupa, ziemniaki, zielone szparagi, obiad, przystawki, mięso, zupa krem, zupa warzywna, warzywa na patelnie, mięso na obiad

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.