Przepis na : obiad
Zbliża się piątek, co dla niektórych oznacza bezmięsny obiad :) Przetestowałam ostatnio przepis koleżanki z portalu kulinarnego i stwierdziłam, że skoro dobry, to się podzielę :) Przepis Justynki na takie kotleciki znajdziecie tutaj a jeśli chcecie zajrzyjcie także na jej bloga :) Składniki: 10 jaj ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 1 duży pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżki bułki tartej+do obtoczenia 1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej (ja użyłam samej soli) duża szczypta pieprzu olej do smażenia Sposób p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...