Przepis na : śniadanie
Takie śniadanie chodziło za mną odkąd zobaczyłam filmik z tym pomysłem. Bodajże na fp Przyślij Przepis, ale pewności nie mam, bo tak dawno to było. Awokado samo w sobie jest dla mnie takie nijakie, mdłe, bez smaku. Ewentualnie ja go nie wyczuwam. Ciekawa więc byłam połączenia z jajkiem, które- co tu dużo mówić- naprawdę lubię :) Oczywiście moja wersja jest nieco bardziej przyrumieniona, bo ja z tych, co to żółtko jednak musi być lekko ścięte. Mam nadzieję, że mnie za to nikt nie zlinczuje.. znam takim, co by... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...