Przepis na : kolacja
Kto zagląda tu częściej wie, że to jest to co tygryski lubią najbardziej. Kluseczki, klusuńki, kuseczuńki. Porcja wystarczy dla 4 dorosłych osób. Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i gorące przecisnąć przez praskę. Ostudzić. Do zimnych ziemniaków dodać jajka i mąkę. Wszystko dokładnie zagnieść na jednolitą masę. Ilość mąki czasami trzeba zwiększyć lub zmniejszyć, ponieważ ziemniaki nie zawsze są takie same. Stolnicę obsypać mąką. Partiami formować wałeczki i pociąć na małe kawałki formu... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl