Bardzo dobra kaczka, trochę się obawiałam tego smaku, ale niepotrzebnie. Była naprawdę pyszna, podałam z pampuchami . Zawsze robię w standardowy sposób i uwielbiam tak przygotowaną kaczkę – zobacz Kaczka pieczona w całości Pomarańcze sparzyć we wrzącej wodzie. Kaczkę umyć, oczyścić i osuszyć. U góry na piersiach zrobić nacięcia w odległości co 1 cm. Natrzeć solą, czarnym pieprzem i majerankiem. Włożyć kaczkę do żaroodpornego naczynia i polać sokiem z 1,5 pomarańczy. Najlepiej zostawić kaczkę na noc w lodówce,... czytaj dalej...
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl