Zdrowe muffinki bezglutenowe - bez białej mąki, masła i dodatku cukru. Za to z dodatkiem jabłek, mieszanki orzechów oraz wiórek kokosowych. Biała mąka została wymieniona na mąkę z orzechów nerkowca oraz ryżową, masło na olej rzepakowy, a cukier na ksylitol lub ertyrol. Muffinki są wilgotne w środku za sprawą jabłek, a do tego chrupiące dzięki orzechom. Takimi muffinkami możemy rozkoszować się z przyjemnością i bez wyrzutów sumienia, kiedy tylko najdzie nas ochota na "coś słodkiego 😉 Ich zaletą jest jeszcze to... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.