Idealna polewa do ciast

Idealna polewa do ciast

Idealna polewa do ciast

Kilka lat temu podałam ten przepis na stronie Przyślij Przepis można tam zobaczyć komentarze na temat tej polewy. Składniki: 100 gram mas ła 5 łyżek cukru pudru 5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka żelatyny+ 2 łyżki wrzącej wody Wykonanie: W rondelku umie ścić masło, cukier puder, śmietanę, szczyptę soli, kakao, mieszając doprowadzić do wrzenia. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku, energicznie mieszając i dodać do polewy. Podgrzewając chwilę mieszamy dokładnie. Polew ę wystudzić i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.