Ekspresowy sos pomidorowy do gołąbków

Ekspresowy sos pomidorowy do gołąbków

Ekspresowy sos pomidorowy do gołąbków

Sk ładniki: 2 szklanki wywaru z gotowania go łąbków lub rosołu 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Łowicz Szczypta cukru, bazylii i oregano Sól lub Vegeta do smaku 1 łyżeczka keczupu pikantnego 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki śmietany Wykonanie 2 szklanki wywaru z gotowania go łąbków lub bulionu wlać do rondla, dodać 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Łowicz, wymieszać doprawiając szczyptą cukru, solą lub Vegetą, bazylią i oregano. W szklance wymiesza ć 2 łyżki mąki pszennej z 3 łyżkami śmietany i wlać do sos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.