Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

600 g mięsa z rosołu, 3 cebule, tłuszcz do smażenia, sól, pieprz, bulion,   Ciasto na pierogi: 450 ml mąki, 250 ml ciepłej wody, szczypta soli Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, wymieszać i wlać około 250 ml ciepłej wody. Zagnieść. Ciasto nie powinno być twarde. Przykryć ściereczką i odstawić na 10-15 minut aby odpoczęło. Mięso zemleć. Cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu (masło, oliwa, smalec). Dodać mięso, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Wlać trochę bulionu (około 50 ml), ta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję