Doskonałe na zimę, ogórki curry w słoikach

Doskonałe na zimę, ogórki curry w słoikach

Doskonałe na zimę, ogórki curry w słoikach

Doskonałe na zimę, ogórki curry w słoikach. Konserwowe na bazie zalewy z octu, cukru i przypraw. Proste do wykonania i można je jeść już po 2 dniach od zrobienia. Po pasteryzacji spokojnie wytrzymają kilka miesięcy w ciemnym i chłodnym miejscu. Artykuł Doskonałe na zimę, ogórki curry w słoikach pochodzi z serwisu Kosą po patelni . czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kosą po patelni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.