Dwa lata temu zwariowałam na punkcie posiadania sokowirówki. Chodziłam i marudziłam, każdemu kto się nawinął pod rękę, że chciałabym takie cudo posiadać. Mój móż zakupił mi takie urządzenie na urodziny. Byłam nim zachwycona i codziennie robiłam świeże soki. Później zaszłam w ciąże i z każdym kolejnym miesiącem robiłam ich coraz mniej (zwyczajnie nie miałam siły na późniejsze mycie całości), a po porodzie w ogóle zaprzestałam. Teraz mam silne postanowienie przeproszenia się z moim cudem techniki i przyrządz... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...