Pomysł na wiosenną zupę :) Potrzebujemy: pęczek szczawiu porcja mięsa (ja wybrałam żeberka) 5 jajek 2 marchewki kawałek selera 1 pietruszka korzeń i natka 4 duże ziemniaki 2 liście laurowe 3 ziela angielskie sól i pieprz 2-3 łyżki śmietany do zup 2,5 litra wody Do garnka z wodą wrzucamy mięso, ziele i liście laurowe. W między czasie kroimy w kostkę ziemniaki i marchewkę, które też lądują w garnku ;) Gotujemy na małym ogniu, po 10 min dorzucamy korzeń pietruszki i seler. Zbieramy pianę i pozostawiamy na ok pół go... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Kocham gotować :)