FASOLOWA Z RESTAURACJI " POD KIELICHEM"

FASOLOWA Z RESTAURACJI

FASOLOWA Z RESTAURACJI " POD KIELICHEM"

Bardzo aromatyczna zupa fasolowa ,pełna smaku dobrej kiełbasy i wędzonego boczku. 20 dag.suszonej fasoli białej 1 kość od szynki 1 pęczek włoszczyzny 100 g.wędzonego boczku 100 g.kielbasy( ja dałam jałowcową) 2 cebule 1 łyżeczka mąki 2 ząbki czosnku 2 duże ziemniaki 1 łyżka masła 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego Sól i pieprz **************************************  Fasolę opłukać i namoczyć w wodzie przez całą noc.Do dużego garnka wlać 2 litry wody,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.