Pieczona perliczka nadziewana kaszą i borowikami

Pieczona perliczka nadziewana kaszą i borowikami

Pieczona perliczka nadziewana kaszą i borowikami

Przepis na : obiad

Perliczka to ptak, który na naszych stołach gości bardzo rzadko, a szkoda. Wśród drobiu perliczka wyróżnia się najchudszym mięsem, które jednocześnie posiada duże walory smakowe, ponieważ nie wyczuwa się w nim nutki dziczyzny. Ptak ten polecany jest osobom stosujących dietę niskotłuszczową i wysokobiałkową, a także zmagających się z otyłością, chorobami układu krążenia albo cukrzycą. Mięso perliczki posiada niewielką ilości tłuszczu (100 gramów tego specjału to zaledwie 160 kcal) za to sporo pełnowartościoweg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kasia i jej kobiecy świat

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.