Naleśniki po bretońsku

Naleśniki po bretońsku

Naleśniki po bretońsku

Przepis na : śniadanie

Lubicie szybkie śniadania? Jeśli tak, to ten przepis na smaczne gryczane naleśniki z szynką, serem, jajkiem przypadnie wam do gustu. Czas przygotowania:    15 minut Ilość porcji: 1 4 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI CIASTO NA NALEŚNIKI: 200 g mąki pszennej 100 g mąki gryczanej 300 ml mleka 200 ml wody 1 jajko 1 łyżka oleju DODATKOWO NA 1 NALEŚNIK: 1jajko 2 suszone pomidory w oleju 1 plasterek szynki kawałek sera cheddar szczypiorek 1. Zaczynamy od przygotowania c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karolgotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.