Przepis na : obiad
Enchilada, enchiladas jedno z moich ulubionych dań kuchni meksykańskiej . Małe kukurydziane tortille zamieniam na na tortille pszenne które w połączeniu z mięsem wieprzowym, warzywami i mieszanką przypraw tworzą pyszną potrawę .Przedstawiam wam te tradycyjne meksykańskie danie w moim wykonaniu. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 5 osób Trudność przygotowania: średnie Cena: średnie SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 5 tortilli 200 g sera cheddar 2 papryki(żółta i zielona) 1 pęczek szc... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...