Przepis na : śniadanie
Zupełnie zapomniałam o tym przepisie. Pastę zrobiłam ponad miesiąc temu, cyknęłam zdjęcie i o niej zapomniałam. Poszperałam przed chwilą w folderach, nie wiedząc za bardzo o czym dziś będę pisać. Cyk, jest. Machniemy dziś pastę jajeczną z żółtym serem. Jak to zwykle przy weekendzie bywa, ludzie zaczynają kombinować w kuchni. Przynajmniej ja. I mimo, że tytułowa pasta nie jest kulinarnym arcydziełem, zawsze zajmie więcej czasu niż klasyczna jajecznica. Ja z reguły wydziwiam z pastami, ale ostatnio coraz częściej r... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...