Pierogi z chabaninką, czyli mięsem

Pierogi z chabaninką, czyli mięsem

Pierogi z chabaninką, czyli mięsem

Przepis na idealne ciasto do pierogów nie istnieje. I nie wierzę w żadne zapewnienia, że jego takie właśnie jest. Bo to nie kwestia składników, tylko sposobu i wprawy. Każda mąka jest inna, nawet jeśli etykieta przekonuje nas, że jest taka sama jak poprzednia. I na bank będą miały inne właściwości higroskopijne. Tak więc moi drodzy - to kwestia wyczucia. Czasem do ciasta dodaję jajko i nie widzę różnicy.  Ciasto:   Mąkę pszenną przesiewamy i stopniowo dodajemy letniej wody, aż będzie odchodzić od dł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Autor

Ostoja LasuOstoja Lasu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mięso, pierogi przepis, pierogi, kiełbaski, wołowina, rosół, mielone, mięso mielone, ziemniaki, ziemniak, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, rosół z kury, jajka z farszem, ciasto na niedziele, jajka nadziewane, pierogi z mięsem

Inne przepisy z Karczma Honorietty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.