Kwaśnica

Kwaśnica

Kwaśnica

Przepis na : obiad

Sycąca, rozgrzewająca, o dość specyficznym i niezwykle kwaśnym smaku. Tak można opisać tradycyjną góralską zupę, jaką jest kwaśnica. Duża ilość kiszonej kapusty i kwasu z kapusty wpływa na jej smak. W przeciwieństwie, do dość często goszczącego na naszych stołach kapuśniaku, do kwaśnicy nie używamy żadnych innych warzyw za wyjątkiem ziemniaków. Tradycyjnie do jej przygotowania używa się wywaru sporządzonego na wędzonych żeberkach. Poprzez kuchni węgierskiej w niektórych rejonach przygotowuje się ją na wywarze z ry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jacob Tastes

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Jacob Tastes

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, kapusta kiszona, ziemniaki, żeberka, ryby, zupa, pączki, kapusniak, ryba, żeberka w kapuście kiszonej, dania obiadowe, obiad, ziemniaki na obiad, ryby smażone

Inne przepisy z Jacob Tastes

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.