Na stale wpisala sie w polska tradycje.Obowiazkowa pozycja swiateczna w kazdym domu.Towarzyszy wszelakim uroczystosciom rodzinnym i spotkaniom towarzyskim.Nie znam nikogo,kto by jej nie lubil.Nie ma tez na nia jednego przepisu,kazdy domowy kucharz ma swoja wersje.Odpowiednia ilosc dobranych skladnikow jest najlepsza gwarancja dobrego smaku.Pamietam,ze gdy juz jako dziecko bylam angazowana do krojenia warzyw na salatke.Potem zastapila mnie corka.Tyle lat i nadal wszycy ja uwielbiamy.Nie ma szans,by kiedykolwiek... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...