Jarmuż duszony-Grünkohl-Detoxfood-Właściwości zdrowotne jarmużu

Jarmuż duszony-Grünkohl-Detoxfood-Właściwości zdrowotne jarmużu

Jarmuż duszony-Grünkohl-Detoxfood-Właściwości zdrowotne jarmużu

JARMUŻ (Brassica oleracea L.var.sabellica) jest botaniczną odmianą kapusty warzywnej,a pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego.Bardzo popularny w Niemczech, szczególnie w północnych Landach.Zbiory zaczynają się późną jesienią i trwają całą zimę.Roślina ta musi przemarznąć,wtedy dopiero traci goryczkę i jest po prostu smaczniejsza.6 grudnia na północy Niemiec,jak każe ludowy zwyczaj, wykłada się liście jarmużu przed drzwiami domostw,żeby nakarmić renifery Mikołaja.Niemcy z północnych landów przygotowują również na No... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.