Nie ma chyba bardziej tradycyjnej polskiej zupy (poza niedzielnym rosołem) niż poniedziałkowa pomidorowa z ryżem. I chociaż tradycja ta powoli odchodzi w zapomnienie, to jednak nadal jest pierwszą odpowiedzią na niedzielne pytanie „co by tu jutro zrobić na obiad”. Proponuję Wam inną, piekielną odmianę zupy pomidorowej. Jej bazą jest … czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...