Żeberka pieczone i purchawki w sosie

Żeberka pieczone i purchawki w sosie

Żeberka pieczone i purchawki w sosie

Przepis na : obiad

ok 700 g żeberek w pasku sól pieprz pieprz ziołowy staropolski 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego gałązka rozmarynu świeżego oregano (najlepiej same kwiatostany) 200 g młodych purchawek 1 cebula pół szkl rosołu 4 łyżki śmietany Żeberka umyć, natrzeć oliwą, oblać ostem balsamicznym, posypać solą, pieprzem , posiekanym rozmarynem i porwanymi kwiatostanami oregano (mogą być listki) Tak przygotowane żeberka odstawić na kilka godzin a nawet do drugiego dnia pod przykryciem w lodówce.  Żeberka okryć folią aluminiow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.