Zupa warzywna - wegańska

Zupa warzywna - wegańska

Zupa warzywna - wegańska

Przepis na : obiad

Eksperymentów z wegańską kuchnią ciąg dalszy. Nadal jem mięso, ale ostatnio jakoś mniej. Jogurty, twarożki i jajka to coś z czego nie zrezygnuję. Za to odkrywam nowe połączenia smaków. Tym razem padło na zupę z kalafiorem i soczewicą. Kalafior nie jest na liście moich ulubionych warzyw, a jednak tutaj pasuje idealnie. Składniki: 2 cebule 2 marchewki 0,5 kalafiora lub cały mały 0,5 kg ziemniaków 200 g czerwonej soczewicy 100 g ryżu 200 ml mleka kokosowego 2 łyżki kurkumy 3 łyżki oliwy z oliwek 2 litry wody Sól... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Emskie Smaki

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

EmskaEmska

Jestem kulinarnym samoukiem, uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki w kuchni.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kalafior, zupa, ryż, przekąski, ciasto, deser, obiad, ciasto kokosowe

Inne przepisy z Emskie Smaki