Pasta kanapkowa ze śledziem to pyszne smarowidło do pieczywa. Jeśli znudziły wam się zwykłe kanapki, a do tego lubicie śledzie, to warto wypróbować ten przepis. Pastę robi się łatwo i szybko, więc jej przygotowanie nie będzie dla nikogo problemem. Taka przekąska jest dobrym sposobem na włączenie do codziennej diety śledzi, które są dobrym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, zwłaszcza omega-3. Składniki na pastę kanapkową ze śledziem: 250 g filetów śledziowych (dałam śledzie z oleju, mogą też być so... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...