Kozia broda czyli kawałki młodej kapusty usmażone w panierce z jajka i bułki tartej to pyszny pomysł na wiosenne danie. Robi się bardzo szybko, a jest bardzo smaczna, chrupiąca na zewnątrz i delikatna w środku. Polecam wypróbować ją, kiedy sezon na młodą kapustę w pełni, na pewno nie będziecie żałować. Pomysł na danie podsunęła mi teściowa, u której w rodzinie było ono bardzo popularne. Dlaczego jednak nazywano panierowaną kapustę „kozią brodą” nie mam pojęcia. Z czym podać kozią brodę? Kapusta w panierce moż... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...