Pizza na cienkim cieście

Pizza na cienkim cieście

Pizza na cienkim cieście

Przepis na : kolacja

Dobre ciasto wymaga dobrej jakości mąki (najlepiej typ 00) oraz długiego wyrabiania. Dodatki są kwestią indywidualną, ale im mniej składników i im cieńsze ciasto tym pizza jest bardziej włoska. Jednakże robiąc pizze w domu można poeksperymentować i położyć na niej co tylko lubimy lub co mamy w lodówce. Najlepsze ciasto do pizzy: Składniki (blaszka o średnicy 36 cm, może być trochę większa): 2 szklanki mąki 25 g drożdży świeżych 1 szklanka ciepłej wody ½ łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki soli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dobra karma

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.