Scroll down for recipe in English. Składniki: (tortownica o średnicy 20 cm.) Ciasto: 160 g. (8 szt.) pierników Serca Toruńskie lukrowane Kopernik 250 g. maki pszennej 100 g. masła 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 całe jajko + 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany Masa jabłeczna: 600 g. obranych jabłek 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka soku z cytryny 1,5 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wrzątku Kruszonka: 40 g. (2 szt.) pierników Serca Toruńskie lukrowane Kopernik 20 g. masła 1... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...