Faszerowane jajka obowiązkowo muszą pojawić się na wielkanocnym stole. Tak naprawdę można je nadziewać wszystkim na co tylko mamy ochotę. Ja miałam ochotę na suszone pomidory oraz ser pleśniowy i miodową musztardę. Wyszło pysznie :) SKŁADNIKI (20 połówek) 10 jaj 5 suszonych pomidorów 1 łyżka majonezu kilka listków świeżej bazylii 50g sera z niebieską pleśnią łyżeczka musztardy miodowej łyżka majonezu szczypiorek pieprz sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jajka wkładamy do rondelka z zimną wodą, Nastawiamy minutnik na 13 m... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...