Przepis na : obiad
Moje pierwsze risotto robiłam w sezonie grzybowym z kurkami ( przepis ). Mimo pewnych obaw, że danie mi nie wyjdzie, okazało się ono strzałem w dziesiątkę. Dlatego w sezonie szparagowym postanowiłam je przygotować właśnie z tymi warzywami. Do zrobienia risotto wykorzystałam szparagi zielone, ponieważ wymagają one krótszego gotowania niż te białe. Taka wersja tego dania też nam bardzo smakowała. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 200 g filetu z piersi kurczaka 3/4 szklanki ryżu ar...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...