Przepis na : obiad
Podstawą zrobienia risotto jest odpowiedni gatunek ryżu, który charakteryzuje się krótkimi ziarnami o pękatym kształcie. Ziarna te podczas smażenia wydzielają dużo skrobi, dzięki czemu nabierają kleistej konsystencji zachowując przy tym wilgotność i i soczystość. Jakiś czas temu robiłam risotto z kurkami ( przepis ), które bardzo nam smakowało, a dzisiaj przygotowałam to danie ze szpinakiem i kurczakiem. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 150 g ryżu do risotto 1 pojedynczy...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...