Zupa cytrynowa

Zupa cytrynowa

Zupa cytrynowa

GENIALNA, idealna, kremowa, orzeźwiająca, szybka, smaczna, no genialna po prostu! Przepis pochodzi z książki Zupy i sosy, Prószyński Media. 400 ml rosołu/wywaru 3/4 cytryny 3 łyżki śmietany pieprz biały Cytrynę umyć i przekroić. Wycisnąć sok do wywaru, wrzucić wyciśnięte połówki i zagotować. Śmietanę przełożyć do wysokiego naczynia. Hartować ją wlewając po łyżce gorącego wywaru i od razu energicznie mieszając. Po przelaniu do śmietany całej zupy przelać ponownie do garnka i doprowadzić do wrzenia. Natychmias... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.