Roladki z indyka z papryką w formie szaszłyków

Roladki z indyka z papryką w formie szaszłyków

Roladki z indyka z papryką w formie szaszłyków

Do risotta podałam roladki z indyka z papryką pieczone na patyczkach do szaszłyków. Świetnie komponują się z wiosennym ryżem. Składniki: 1 kg fileta z indyka (użyłam samych polędwiczek) papryki w różnych kolorach Marynata : przyprawa do grillowanych warzyw suszony czosnek słodka papryka w proszku sól, pieprz do smaku olej Mięso z indyka umyć, osuszyć, pokroić na na długie paski o szerokości 3-4 cm. Z podanych składników zrobić marynatę, posmarować mięso z obu stron. Wstawić na pół godziny do lodówki. Papryki um... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.