Risotto z kalarepą, marchwią, groszkiem i cydrem

Risotto z kalarepą, marchwią, groszkiem i cydrem

Risotto z kalarepą, marchwią, groszkiem i cydrem

Na świąteczny stół do mięsa polecam delikatne risotto. Ja podałam je do roladek z indyka z papryką w formie szaszłyków oraz lekką surówką z kapusty i kalarepy. Głównymi składnikami w risotto, oprócz ryżu arborio są: kalarepka, groszek, marchew i cydr zamiast białego wina. Składniki: 2/3 szklanki ryżu do risotto 2 łyżki oleju lub oliwy 3 szklanki bulionu warzywnego 1/2 szklanki cydru 1/2 szklanki mrożonego groszku 1 mała marchew 1 szalotka 1 niewielka kalarepa lub połówka dużej łyżka posiekanej natki pietruszki s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

marchewka, ryż, cydr, groszek, risotto, świąteczne, papryka, świąteczne przepisy, mięso, kapustą, szaszłyki, indyk, roladki, surówka, ryż smażony, surówka z kapusty, duszona marchew, dania na gorąco, mięso duszone, dodatki do mięs

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.