Pierogi z kapustą i grzybami w cieście ziemniaczanym

Pierogi z kapustą i grzybami w cieście ziemniaczanym

Pierogi z kapustą i grzybami w cieście ziemniaczanym

Na wielu blogach kulinarnych widziałam pierogi, gdzie do ciasta dodaje się gotowane ziemniaki, jak na knedle i pomyślałam sobie, że chętnie ten patent wypróbuję. Ciasto przygotowane w ten sposób jest delikatniejsze i bardziej wilgotne, ale w smaku rewelacyjne. Farsz stanowi gotowana kiszona kapusta, cebula, suszone grzyby i przyprawy. Na ucztę wigilijną idealne... choć proponuję jarsko, bez boczku, a w karnawale, wiadomo... na bogato! Ciasto: 500 g ziemniaków (dałam Jelly, które są bardziej kremowe) 3-3,5 s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, grzyby, kapustą, ziemniaki, kapusta kiszona, pierogi przepis, pierogi, boczek, jajka z farszem, mak, mięso, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasto z bezami, pierogi z mięsem, ciasto z makiem, pierogi z kapusta i grzybami, dania bez mięsa, dania na gorąco

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.