Robiłam tę pierniczki z myślą o ich ozdobieniu i powieszeniu na choinkę ale za szybko znikają i będę musiała zrobić kolejną partię. Te pierniczki stają się miękkie szybciej niż te z poprzedniego przepisu ale trzeba je przechowywać w wilgotnych warunkach. Można dorzucić do pojemnika kawałek jabłka. Są dobrym pomysłem na mały symboliczny świąteczny podarunek. składniki pół kostki miękkiej margaryny ( tym razem użyłam Palmy ) 3 szklanki mąki 1 i pół szklanki cukru pudru 3/4 szklanki miodu 1 jajko 1 łyżec... czytaj dalej...
Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...