Ciasto drożdżowe z kruszonką
Ciasto drożdżowe z kruszonką
Maślane drożdżowe ciasto, obowiązkowo z kruszonką. :) Bardzo ważne jest by dodać do ciasta dobrej jakości masło śmietankowe. To dzięki niemu ciasto ma później maślany, śmietankowy smak. Świetnie smakuje samo, jak również z konfiturą jagodową. :)
Ciasto drożdżowe z kruszonką PRZEPIS
/na 3 keksówki/ Temperatura pieczenia: 180o C
Czas pieczenia: 50-60 min.
Ciasto
1 kg mąki pszennej
1 kostka masła śmietankowego
4 jaja
1,5 szklanki cukru
10 dkg świeżych drożdży
1,75 szkl. mleka
... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com
Autor
coolinarnaStrefa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasta drozdzowe, drożdżowe, ciasto drożdżowe, pieczenie, mąka, cytryna, cukier, tarta, konfitura, jajko, bułki, ciasto z masa, ciasta z masa, bułka pszenna, bułki maślane
Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com
Dodaj komentarz
Justin&Dorothy,
29 stycznia 2013 18:38:41Ciasto drożdżowe z kruszonką to nasz smak z dzieciństwa :)