Ciasto drożdżowe z kruszonką

Ciasto drożdżowe z kruszonką

Ciasto drożdżowe z kruszonką

Maślane drożdżowe ciasto, obowiązkowo z kruszonką. :) Bardzo ważne jest by dodać do ciasta dobrej jakości masło śmietankowe. To dzięki niemu ciasto ma później maślany, śmietankowy smak. Świetnie smakuje samo, jak również z konfiturą jagodową. :) Ciasto drożdżowe z kruszonką PRZEPIS /na 3 keksówki/ Temperatura pieczenia: 180o C Czas pieczenia: 50-60 min. Ciasto 1 kg mąki pszennej 1 kostka masła śmietankowego 4 jaja 1,5 szklanki cukru 10 dkg świeżych drożdży 1,75 szkl. mleka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justin&Dorothy, 29 stycznia 2013 18:38:41

Ciasto drożdżowe z kruszonką to nasz smak z dzieciństwa :)