No i przyszła… oficjalnie. Nie przepadam za jesienią ale przyznać muszę, że ma swoje zalety. I w moim odczuciu większość tych zalet ma jakiś związek z jedzeniem i gotowaniem. Z radością witam powrót zup. Jakoś latem nie mam na nie zupełnie ochoty, a zimą naturalnie wracają do łask, a gar gotującej się zupy na ogniu działa na mnie kojąco. Dziś mam dla Was taką codzienną zupę – warzywną gotowaną na mięsie z kurczaka, z dodatkiem ryżu dla gęstości i pożywności. Dodałam do niej włoszczyznę i selera nacio... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...