Przepis na : śniadanie
Kolejne leniwe, niedzielne śniadanie zaliczone. Idealne latem, lekkie i orzeźwiające, kiedy pomidory są najsłodsze, najdorodniejsze i najczerwieńsze (lub najżółtsze). Możecie użyć ulubionych dodatków, u mnie dziś z wędzoną nutą- wędzony łosoś i ser zwieńczone garścią szczypioru. Cudowne połączenie. Celowo nie podaję proporcji, zróbcie tyle, ile macie porannych głodomorów :) Składniki: - dorodne pomidory - jajka ( tyle ile pomidorów) - kawałeczki wędzonego łososia - starty ser wędzony - szczypior - sól czosnko... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...