Przepis na : śniadanie
Kolejne leniwe, niedzielne śniadanie zaliczone. Idealne latem, lekkie i orzeźwiające, kiedy pomidory są najsłodsze, najdorodniejsze i najczerwieńsze (lub najżółtsze). Możecie użyć ulubionych dodatków, u mnie dziś z wędzoną nutą- wędzony łosoś i ser zwieńczone garścią szczypioru. Cudowne połączenie. Celowo nie podaję proporcji, zróbcie tyle, ile macie porannych głodomorów :) Składniki: - dorodne pomidory - jajka ( tyle ile pomidorów) - kawałeczki wędzonego łososia - starty ser wędzony - szczypior - sól czosnko... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...