Przepis na : obiad
Makaron ze szparagami i łososiem w kremowym sosie śmietanowym. Na pierwszy rzut oka potrawa może wydawać się pracochłonna, ale w istocie jej przygotowanie nie zabiera wiele czasu. Zielone szparagi, warzywa o delikatnym smaku świetnie komponują się z łososiem, kurczakiemi, ryżem i makaronem. Wszystkie składniki potrawy zachowują swój smak ponieważ nie są zbyt długo gotowane. Danie możesz podać w nieco pikantniejszej wersji przyprawiając czerwonym pieprzem (młotkowanym) lub chili. Składniki na porcje dla 3 osób:... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.