Przepis na : śniadanie
Przygotowanie domowego majonezu jest bardzo proste, a według tego przepisu również i szybkie. Majonez kupiony w sklepie nie zawsze nam smakuje, często ma konsystencję niewłaściwą do naszych potrzeb, o konserwantach już nie wspomnę. Domowy majonez mojego przepisu jest gęsty i można nim dekorować potrawy. Jeśli potrzebujecie bardziej rzadkiego majonezu sałatkowego wystarczy dodać do niego trochę wody. Przygotowując majonez w domu mamy wpływ na jego smak, w zależności od upodobań może być bardziej lub mniej kwaś... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.