Przepis na : śniadanie
Chleb białkowy, bezglutenowy zaczęłam piec kilka miesięcy temu i od tego czasu wszedł na stałe do mojego jadłospisu. Zapytacie co to za wynalazek? ten chleb białkowy? Najprościej wyjaśniając, to zamiast mąki dodajemy twaróg i jajka. Dodatek płatków owsianych, pestek słonecznika i dynii sprawia, że chleb ten nie odbiega strukturą od tradycyjnego chleba. W smaku są wyczuwalne ziarna słonecznika, siemię lniane, dynia. Chleb białkowy może być zdrowym zamiennikiem dla chleba tradycyjnego, co ucieszy osoby, które... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.