Przepis na : obiad
Biała kiełbasa, to produkt tradycyjnie pojawiający się na wielkanocnym stole. Najczęściej podajemy ją w żurku lub pieczoną na wiele sposobów. Już kilkakrotnie pokazywałam Wam jak można wykorzystać białą kiełbasę: jako dodatek do żurku staropolskiego, klopsiki do barszczu wielkanocnego , nadzienie do pieczeni, pieczoną w cydrze , w pieczonych pierożkach, jako nadzienie z młodą kapustą. I ta ostatnia potrawa była inspiracją do przygotowania dzisiejszego przepisu. Białą kiełbasę pieczoną z młodą k... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.