Tak jak pisałam w planach na 2020 , postanowiłam gotować co najmniej jedną zupę w tygodniu i oto pierwsza z nich - zupa czosnkowa. Z ugotowaniem zupy czosnkowej nosiłam się od bardzo dawna, jednak zawsze coś stawało na przeszkodzie. W końcu jednak nadeszła odpowiednia pora na jej przygotowanie - zima i temperatury oscylujące w okolicach 0 stopni sprzyjają rozwojowi różnych przeziębień, a osłabiony organizm jest podatny na wszelkie infekcje. Czosnek to świetny naturalny antybiotyk i w takim okresie ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...