Panczkraut abo ciapkapusta (Śląskie danie regionalne na bazie ziemniaków i kapusty)

Panczkraut abo ciapkapusta (Śląskie danie regionalne na bazie ziemniaków i kapusty)

Panczkraut abo ciapkapusta (Śląskie danie regionalne na bazie ziemniaków i kapusty)

Panczkraut je do śl ōnski kuchni jak Mona Liza do Luwru- jak żejście go niy jedli, to psińco 1 ō 2 ni 3 wiycie. Piyrwy 4 niy bōło ślōnski rodziny, co by go aby rołz 5 za tydziyń niy miała na stole. U moji 6 Mutry 7 w dōma bōł 8 pōnoś 9 w kołżdo 10 sobota. Nojlepszym kamratym 11 panczkrautu sōm karminadle, choć joł żech sie go zjołd 12 ze pieczōnym wōsztym 13 i tyż bōło dobre. I jak kołżdo reprodukcja Mona Lizy wyglōndo trocha inaczyj, tak niy ma jednego receptu 14 na panczkraut. Kołżdo gospodyni abo kuchołrz mo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Chop w kuchni

Warto przeczytać

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

chopwkuchnichopwkuchni

Dzień dobry, mój blog jest pisany po śląsku, choć nie oznacza to, że znajdują się tam tylko przepisy z Kuchni Śląskiej. Jeżeli masz poczucie humoru i lubisz dobre jedzenie, na pewno znajdziesz tam coś dla siebie :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, ser feta, feta, ryby, boczek, ziemniaki, kiełbasa, ryba, mielone, kapusta kiszona, ryba w occie

Inne przepisy z Chop w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.