Mam taką małą tra dycję, prawie w każ dą sobotę na śnia danie pojawiają się u mnie naleśniki. Pojawiają się i znikają, ponieważ moja ro dzina jest mega naleśnikożerna :) Tym razem oprócz tra dycyjnego sera z cynamonem jako na dzienia, proponuję polać je kwaskowym sosem z pomarańczy. Spróbujcie :) Skła dniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej szczypta solo 2 jajka w temperaturze pokojowej 2 łyżki drobnego cukru zapach waniliowy 200 ml śmietanki 30% 200 ml mleka Skła dniki na ser: kostka białego sera półtłus... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...