Krupnik jaglany na rumianym wywarze
Krupnik jaglany na rumianym wywarze
Polecam wszystkim którzy gotują wieprzowinę ( golonka, szynka wieprzowa, łopatka, karkówka bez kości) na sztukamięs wieprzowy lub mięso w jakimś sosie by gotowali mięso z dodatkiem mocno obrumienionych warzyw i przyprawami jak do rosołu.
Mięso dzięki temu jest smaczniejsze i pozostaje nam aromatyczny wywar na bazie którego można zrobić doskonały sos i zupę.
Gotowałam w ten sposób łopatkę bez kości , którą podałam w sosie musztardowym, a wywar który został użyłam na ten krupnik.
Czytaj więcej »... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni
Autor
Buniabajewkuchni
Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
krupnik, sosy, mięso, wieprzowina, warzywa, golonka, rosół, szynka, karkówka, zupa, szynka gotowana
Inne przepisy z Buniabaje w kuchni
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję