Co potrzeba: 15 dużych podudzi, 1 puszka pomidorów, 1 duży por, 3 łyżki posiekanej bazylii świeżej lub mrożonej, czosnek granulowany, ostra papryka, przyprawa typu Kucharek Wykonanie: Robimy sos: pomidory kroimy drobno, dodajemy bazylię i pokrojony w krążki por, mieszamy. Podudzia myjemy, odsączamy z wody, posypujemy obficie z każdej strony Kucharkiem, czosnkiem granulowanym, ostrą papryką, układamy ciasno na blasze lub dużej, wysokiej patelni, polewamy przygotowanym sosem z pomidorów, bazylii i pora. Tak przyg... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...