Palcówka, surowa wędlina dojrzewająca

Palcówka, surowa wędlina dojrzewająca

  Jeśli lubicie wędliny dojrzewające, to polubicie również tą kiełbasę. Jest dobrze doprawiona, bardzo aromatyczna, doskonała jako przekąska do piwa. Trzeba ją kroić na cienkie plasterki Co potrzeba: 1500 g łopatki, 600 g boczku bez kości i skóry, 20 g soli peklowej na 1 kg mięsa, 2 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżeczka cząbru, 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego, 1 duża główka   czosnku przepuszczonego przez praskę, Jelita wieprzowe ok. 2 metry, 1 płaska łyżeczka cukru Wykonanie: Mię...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję