Fasolka szparagowa z chorizo i pieczarkami

Fasolka szparagowa z chorizo i pieczarkami

Fasolka szparagowa z chorizo i pieczarkami

Co potrzeba: 150 g kiełbasy chorizo, 600 g fasolki szparagowej, 800 g pieczarek, olej do smażenia, sól, pieprz Wykonanie: Fasolce szparagowej obcinamy końce, płuczemy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, dajemy na sitko do obcieknięcia. Na patelnię z 2 łyżkami oleju układamy plasterki chorizo, smażymy do zrumienienia na średnim płomieniu, przekładamy bez tłuszczu na talerz. Na tą samą patelnię dajemy pieczarki pokrojone na mniejsze kawałki, smażymy do delikatnego zrumienienia. Pod koniec smażenia dajem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.